05 maig 2014

LLOGUERS PER A ESTUDIANTS - Conveni amb Universitat Catòlica

Logo Universidad Católica

L'any 2011 es va posar en marxa la seu de la Universitat Catòlica en Torrent. Des d'eixe moment, la capital de l’Horta Sud compta cada any amb un augment considerable de la població estudiantil. Jóvens vinguts de diversos punts de la Comunitat Valenciana i de la resta del país que, amb l'objectiu de formar-se, establixen la seua residència en la ciutat. Per eixe motiu, el passat mes d'octubre, la Regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Torrent, Marisa Martínez, com a representant de l'empresa municipal Nous Espais Torrent, i Juan Morote, gerent de la UCV ‘SAN Vicente Màrtir’, van firmar un conveni de col·laboració amb el propòsit de facilitar la gestió dels lloguers juvenils als estudiants.

Fins ara, un de les principals dificultats que tenien els xics era trobar pisos compartits en els que residir. D'esta manera, i gràcies a este acord entre les dos entitats, es va a dur a terme este servici totalment gratuït, en el que es van a agilitzar els tràmits que generalment han de fer els estudiants cada any per a trobar una vivenda en què viure durant tot el curs.

 

Amb l'inici durant este mes de maig de les matriculacions per al pròxim curs universitari, la Universitat Catòlica ‘San Vicente Màrtir’, en la informació que se li proporciona a l'alumne en el moment en què es formalitza la matrícula universitària, els facilita el contacte amb Nous Espais Torrent, que s'encarrega de, en els mesos estivals previs a l'inici del curs, posar en contacte a l'estudiant amb el propietari de la vivenda. Per a això,proporciona informació general en matèria de lloguer, així com la busca de la vivenda apropiada a les necessitats, l'elaboració i la formalització del contracte de lloguer, i un assessorament durant tot el temps de contracte. 


De la mateixa manera, als propietaris de vivendes que estiguen interessats a llogar-les per a estudiants, li'ls facilita la informació, les gestions, la tramitació del contracte i l'assessorament i suport durant la vigència del contracte.


D'esta manera, es va a propiciar el lloguer de vivendes que en l'actualitat es troben buides, perquè cada any són més els estudiants que decidixen establir-se en la nostra ciutat, sobretot pels avantatges que té estar tan prop de València a un preu més econòmic.