20 juny 2017

NOUS ESPAIS DU A TERME L'ADEQUACIÓ DE LES INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES DELS CENTRES D'EDUCACIÓ PÚBLICS I AMB LA FINALITZACIÓ DE LES CLASSES DONEN COMENÇAMENT LES OBRES D'ESTIU ALS CENTRES.

FOTO COLE

 

L'empresa pública de l'Ajuntament de Torrent du a terme des de maig del 2015 el Servici de Conservació i Manteniment de Col·legis Públics. Un any després, maig de 2016, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Torrent va aprovar l'Addenda al Conveni Regulador, consistent a ampliar les tasques de manteniment a les relacionades amb les instal·lacions dels Centres (calderes, instal·lació contraincendis, ascensors, alarmes... entre altres).


 A fi de millorar l'estat de conservació i manteniment que presenten els centres durant els últims anys, des de Nous Espais Torrent a més del manteniment continu dels centres, s'està duent a terme la posada a punt de totes les seues instal·lacions, de forma conjunta, de manera que s'ha aconseguit que tots els centres disposen de les mateixes condicions del servici. Unificar el control i gestió del servici per part de l'empresa municipal, optimitza així les condicions del mateix, de manera que el cost d'este servici ja no es realitza a càrrec dels centres, sinó que passa a ser per compte de la comanda de manteniment que gestiona Nous Espais Torrent S.A.

 

Durant el 2016 es va unificar el sistema de manteniment d'alarmes i sistemes antiintrusió, que fins a la data cada Centre escolar gestionava de forma independent, existint Col·legis que no tenien sistemes de seguretat. Igualment es va unificar la contractació d'extintors, i manteniment de la Instal·lació de protecció contra incendis de tots els Centres Docents. A més a més, s’ha realitzat la inspecció reglamentària de les instal·lacions elèctriques en Baixa Tensió dels centres,

 

Fruit d'estes inspeccions s’està duent a terme la reparació de cada una d'aquelles actuacions reflectides en les actes d'inspecció de les instal·lacions elèctriques d’onze centres. Inversió important de 38.000 euros per a garantir la seguretat dels usuaris així com adequar estes instal·lacions a la normativa actual.

 

El 21 de juny comencen les actuacions programades per a l’estiu en els centres, i es preveu una inversió complementaria a la de les intal·lacions elèctriques de aproximadament 50.000 EUR, en 40 actuacions, algunes d'elles com pintura d'aules i zones comuns, reparació i impermeabilització de cobertes, revisió d'instal·lació de protecció contra incendis en tots els Centres, revisió de parallamps als centres que disposen de la instal·lació, adequació d'aula en CEIP F. Maicas per a infantil dos anys, finalització de reparacions elèctriques en col·legis, etc.