16 nov. 2015

CAMPANYA 2015-2016: CONTROL DE LA PROCESSIONÀRIA DEL PI

Art. 17. Procesionaria

Els darrers anys s’ha detectat una afecció por l’eruga de la Processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa Schiff) superior a la d’altres èpoques. Les afeccions i les molèsties als veïns de Torrent han augmentat de manera considerable, requerint de l’atenció del serveis municipals per a frenar les seues conseqüències.

Les erugues sempre hi són, però en primavera baixen dels seus nius als pins i recorren el sòl buscant un lloc en que soterrar-se per fer una crisàlide i trencar-la en juliol per a convertir-se en papallona. És quan baixen dels pins en primavera, quan es creuen amb els humans i les seues mascotes.

El seu tractament és molt important en els pinars amb valor recreatiu i residencial, en els que l’estància de les persones es fa impossible en certes èpoques de l’any degut a les urticàries i molèsties que ocasionen, produint afeccions a les mucoses, conjuntives i pell de certa consideració i, en cas de zones fortament  afectades, on l’aire està impregnat de pèls urticants, poden produir-se reaccions al·lèrgiques i afecciones bronquials que poden precisar d’intervenció mèdica. En el cas de les mascotes, especialment els gossos, poden produir greus lesions, especialment en nas i boca, que poden desembocar en la mort de l’animal.

Des de Nous Espais Torrent S.A., a la vista de la gran incidència que la plaga ha presentat al municipi, s’han estudiat les possibilitats de tractament tant per a les àrees públiques com per a donar un servei als particulars que oferint garanties d’èxit, tinga un cost raonable amb les condicions de seguretat necessàries. Amb aquest plantejament, es presenta la “CAMPANYA 2015-2016: CONTROL DE LA PROCESSIONÀRIA DEL PI.”

Per a la lluita contra aquesta eruga, el tractament mitjançant endoteràpia que es proposa es efectiu entre el mesos de setembre fins a mitjans de gener, com a límit, per axó, el termini de presentació de sol·licituds s’ha fixat del 16 de novembre al 15 de desembre. Els tècnics dels servei de jardineria es ficaran en contacte amb els particulars que vulguen  aplicar el tractament a la seua parcel·la per a fer una visita d’inspecció, orientar al particular sobre la viabilitat del mateix i acordar la data corresponent. Una volta el particular haja abonat el cost establert del servei es procedirà a fer l’aplicació.

En el següent pdf disposen del díptic informatiu, així com de la sol·licitud a omplir i les dades per a la seua presentació.